Flipse Automatisering heeft in samenwerking met een klant een nieuwe applicatie toegevoegd aan haar portfolio. Er is een door Flipse een  facturenportaal ontwikkeld waarmee een leasebedrijf klanten toegang kan geven tot hun persoonlijk facturenarchief.

Debiteuren hebben de mogelijkheid facturen in te zien en kunnen zelf een bestand genereren van aan hen gerichte facturen. Dit bestand kunnen ze gebruiken voor analyse, of om in te lezen in hun financiële pakket. Het facturenportaal kan benaderd worden via een link in de e-mail van de PDF-factuur of via een los internetadres. Het leasebedrijf kan zelf accounts genereren voor haar klanten die vervolgens zelf hun persoonlijke inloggegevens kiezen.

In één oogopslag geeft het facturenportaal inzicht in de factuur- en vervaldata, de status van de facturen, de  factuurbedragen en betaalinformatie. Klanten hebben de mogelijkheid factuurregels van facturen te exporteren via een standaardindeling in een .csv, .xml of .txt formaat. Deze standaardindeling bevat alle informatie die ook op de .pdf of papieren factuur staat en biedt de mogelijkheid alle soorten facturen (periodieke facturen en losse doorbelastingen) te combineren. Naar wens kunnen op verzoek van klanten maatwerkbestanden worden aangeboden.

Via het portaal is het ook mogelijk om de oorspronkelijke facturen te downloaden als PDF-bestand. Wanneer er, zoals bij een kilometer- of brandstofafrekening, sprake is van een bijlage kan ook dat document als PDF-bestand worden gedownload.

Het facturenportaal is rechtstreeks gekoppeld aan het backoffice, waardoor facturen direct zichtbaar zijn in het facturenportaal. Het facturenarchief kan onderdeel uitmaken van een uitgebreider klantportaal (met bijvoorbeeld calculatie- of rapportagemogelijkheden) of kan los aangeboden worden. Het facturenportaal is net als de standaard PDF-facturatiemodule in eigen beheer ontwikkeld. Zoals bij ons gebruikelijk heeft u daarbij slechts te maken met een eenmalige investering en geen additionele kosten per factuur. Dat maakt dat u tegen geringe kosten een complete e-invoicing oplossing kunt bieden aan uw klanten.

Print Friendly, PDF & Email